• Slide1.png
  • Slide2.png

Vartojimo ginčų nagrinėjimas

NETEISMINIS VARTOJIMO GINČŲ NAGRINĖJIMAS

LR Seimas 2015 m. lapkričio 26 d. įstatymu Nr. XII-2083 pakeitė Vartotojų teisių apsaugos įstatymą, siekdamas sudaryti palankias ir aiškias sąlygas vartojimo ginčų (t. y. ginčų, kylančių tarp vartotojų ir pardavėjų ar paslaugų tiekėjų) sprendimui ne teismo tvarka, skatinant taikų ginčų išsprendimą ir užtikrinti aukšto lygio vartotojų apsaugą.

2017 m. lapkričio 6 d. direktoriaus įsakymu Nr. V-40 buvo patvirtinta UAB „Rietavo komunalinis ūkis“ vartojimo ginčų nagrinėjimo tvarka, pagal kurią, vartotojas, manantis, kad paslaugų tiekėjas pažeidė jo teises ar teisėtus interesus, susijusius su vartojimo sutartimi, privalo raštu kreiptis į paslaugų tiekėją t. y. UAB „Rietavo komunalinis ūkis“, adresu Kvėdarnos g. 4, Vatušių k., Rietavo savivaldybė, tel. (8 448) 68 122, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir nurodyti savo reikalavimus, išskyrus atvejus, kai vartotojas tiesiogiai kreipiasi į teismą. Tai vartotojas turi padaryti ne vėliau kaip per tris mėnesius nuo tos dienos, kurią sužinojo apie savo teisių ar teisėtų interesų pažeidimą. Paslaugų tiekėjas privalės neatlygintinai išnagrinėti vartotojo kreipimąsi ir, kai nesutiks su vartotojo reikalavimais, privalės ne vėliau kaip per 14 dienų nuo vartotojo kreipimosi gavimo dienos pateikti vartotojui išsamų motyvuotą rašytinį atsakymą, pagrįstą dokumentais. Kai paslaugų tiekėjas netenkins vartotojo reikalavimų arba juos tenkina iš dalies, paslaugų tiekėjo atsakyme turės būti pateikta informacija apie vartojimo ginčų neteisminio sprendimo subjektą, kompetentingą spręsti vartojimo ginčą.

Pagal priimtus pakeitimus, vartojimo ginčus ne teismo tvarka energetikos srityje nagrinėja:

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba -  Verkių g. 25C-1, 08223 Vilnius, tel. (8 5) ​213 5166, faks. (8 5) 213 5270, el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. , www.regula.lt - nagrinėja vartotojų skundus  dėl geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų  kainų ir tarifų.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba – Vilniaus g. 25, 01402 Vilnius, el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 5) 262 6751, faks. (8 5) 279 1466,  www.vvtat.lt nagrinėja vartotojų skundus dėl geriamojo tiekimo ir nuotekų tvarkymo sutarčių nesąžiningų sąlygų taikymo,  vartotojų prašymus arba skundus dėl geriamojo vandens apskaitos, vandentiekio avarijų, geriamojo vandens tiekimo nutraukimo, sustabdymo ar ribojimo ir sąskaitų pateikimo.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba– Siesikų g.19, LT-07170 Vilnius, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Interneto svetainės adresas:  www.vmvt.lt– nagrinėja vartotojų skundus dėl geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimų nesilaikymo.

Savivaldybės institucija –Laisvės a. 3, Rietavas, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Interneto svetainės adresas: www.rietavas.lt – nagrinėja abonentų ir vartotojų skundus dėl geriamojo vandens išgavimo, tiekimo, paviršinių nuotekų tvarkymo ir nuotekų tvarkymo paslaugų teikimo organizavimo ir koordinavimo, geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros objektų, būtinų viešajam geriamojo vandens tiekimui ir nuotekų tvarkymui, perdavimo ar naudojimo, Lietuvos Respublikos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme nurodytais būdais, organizavimo.

UAB „Rietavo komunalinis ūkis“ vartojimo ginčų nagrinėjimo tvarka patalpinta bendrovės internetinėje svetainėje www.rietkom.lt, skiltyje teisinė informacija.

UAB „Rietavo komunalinis ūkis“ vartojimo ginčų nagrinėjimo tvarka

 

Paieška

El. sąskaitos

Rietavo savivaldybė

Senoji svetainė

Įmonės kodas 171668992, PVM mokėtojo kodas LT716689917, Adresas Kvėdarnos g. 4, Vatušių k., Rietavas, Tinklalapis http://www.rietkom.lt Darbo laikas I-V 08.00-17.00
© 2024 UAB „Rietavo komunalinis ūkis“. Visos teisės saugomos.